Άρθρα

Για να ενημερώνεστε και να τρέφεστε σωστά
Ψωρίαση & Διατροφή
Ψωρίαση & Διατροφή 1920 1281 Ειρήνη Κωνσταντάκου

Η ψωρίαση αποτελεί αυτοάνοση, χρόνια, μη μεταδιδόμενη, υποτροπιάζουσα φλεγμονώδη δερματική νόσο, με ερυθρόχρωμες κηλίδες και πλάκες που καλύπτονται λευκά/αργυρόχρωμα λέπια προκαλώντας αρκετές φορές κνησμό. Στην Ελλάδα νοσούν πάνω από 200.000…

read more
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 1920 1280 Ειρήνη Κωνσταντάκου

Από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO: Food and Agriculture Organization of the United Nations), έχει οριστεί η 16η Οκτωβρίου ως η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ή Επισιτισμού…

read more
Ο λυκίσκος κι οι επιδράσεις του στα επίπεδα άγχους, στρες και ύπνου
Ο λυκίσκος κι οι επιδράσεις του στα επίπεδα άγχους, στρες και ύπνου 1920 953 Ειρήνη Κωνσταντάκου

Εισαγωγή Ο λυκίσκος ή Humulus lupulus L. είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των κανναβινοειδών. Παρουσιάζει μορφολογικές, φυτοχημικές και εθνοφαρμακολογικές πτυχές, είναι ευρέως διαδεδομένος στη βιομηχανία της μπύρας, που τα…

read more
Ψυχογενής ανορεξία
Ψυχογενής ανορεξία 1920 1280 Ειρήνη Κωνσταντάκου

Με τον όρο ψύχωση εννοούμε μία μείζονα ψυχιατρική διαταραχή που προκαλεί έκπτωση στη σκέψη, στο συναίσθημα, στην επικοινωνία και στη συμπεριφορά και οδηγεί το άτομο στη μη λειτουργική έκβαση της…

read more
Ο ύπνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό
Ο ύπνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό 1200 900 Ειρήνη Κωνσταντάκου

Ο ύπνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μας χαρίστηκε στη ζωή. Κι ο λόγος είναι απλός… Μειωμένη ποιότητα ή/και ποσότητα ύπνου επηρεάζει την αποκατάσταση, την αντίληψη του πόνου, τη μνήμη,…

read more
Θρεπτική αξία αμπελόφυλλων
Θρεπτική αξία αμπελόφυλλων 1400 933 Ειρήνη Κωνσταντάκου

Τα αμπελόφυλλα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής και πολύτιμο τρόφιμο, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Καθώς ανήκουν στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν φυλλικό οξύ, σίδηρο,…

read more
Μαστίχα Χίου
Μαστίχα Χίου 1920 570 Ειρήνη Κωνσταντάκου

Οι πρώτες αναφορές για τη μαστίχα Χίου έγιναν από τους Ιπποκράτη, Διοσκουρίδη, Γαληνό, στην αρχαία Ελλάδα, που τη συνέστηναν για τη χαρακτηριστική γεύση της και τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Ήταν…

read more
Back to top